Olupine

Osim zarona na grebenu ispred centra, Diving centar Kostrena nudi i organizaciju izleta s brodom i to na sve obližnje potopljene brodove (na Sjevernom Jadranu postoji preko 100 potopljenih brodova), spilje i grebene.

Centar se nalazi na idealnoj poziciji za posjet svim najpopularnijim destinacijama u akvatoriju sjevernog Cresa (Lina, Vis, Stella Polare, grota Jablanac) i Krka (Peltastis) koje su u neposrednoj blizini.

Za izdvojiti su potopljeni brodovi odmah ispred luke Rijeka Sigrid i Elhawi Star na samo 20 minuta navigacije od centra. Sigrid se nalazi na 28 m dubine, a vrlo blizu njega je Elhawi Star na 42 m dubine.

Odlazak na wreckove potrebno je najaviti barem 2 tjedna unaprijed.

sigridSIGRID se nalazi na 28 m dubine, motorni brod izgrađen 1956. U Njemačkoj, ciparske zastave. Potonuo 15.01.1977.za jakog juga ispred riječke luke, neposredno uz lukobran. Djelomice izrezan.
elhawi starELHAWI STAR, motorni trgovački brod iz Saudijske Arabije, potonuo 12.10.1982.godine ispred luke Baroš. Olupina leži na boku na dubini od 43 metra.
LINA teretni parobrod, izgrađen 1879. godine u Newcastle on Tyne, Velika Britanija za kompaniju Granata iz Barija. U nevremenu udario 14. siječnja 1914. u obalu kod rta Pecenj na Cresu i potonuo. Leži uspravno na dubini od 25-55 metara. Vrlo popularna ronilačka destinacija.
pelastisPELASTIS Stari grčki teretni brod, potopljen davne 1968. Godine uslijed razbijanja o hridi u blizini uvale Klimno. Dužina broda je 60 m a maksimalna dubina je 31 m. Nalazi se u uspravnom položaju, s jarbolom samo 7 m ispod morske površine. Brod je dugačak 60 m, a leži na maksimalnoj dubini od 32 m.