Tečajevi

Diving centar Kostrena organizira ronilačke tečajeve po svim najpoznatijim svjetskim asocijacijama – PADI i SSI.

Ronjenje je vrlo zabavan i popularan sport. Iako ga nipošto ne treba olako shvatiti s obzirom na to da zahtjeva iznimnu odgovornost i upoznavanje sa svim mogućim rizicima i opasnostima tog sporta, uz pravilno, profesionalno osposobljavanje i pedantno podučavanje od strane stručnjaka ronjenje može na sportsko-rekreativnoj razini biti neiscrpan izvor raznolikih užitaka.

Otkrivanje podmorja i uranjanje u po svemu poseban ‘svijet tišine’ mnogima se ureže kao neprocjenjivo iskustvo i vrlo lako vam se može dogoditi da postanete zaljubljenik u taj sport.

Još kada se uzme u obzir bogatstvo Jadranskog mora i sva njegova raznolikost ronjenje svaki put iznova može predstavljati svojevrsnu avanturu i užitak.

Najosnovniji početnički tečaj je Open Water Diver (OWD) ili ronioc otvorenih voda.
U sklopu tog tečaja pojedinac se kroz teorijski i praktični dio nastave osposobljava za samostalno ronjenje te na kraju tečaja dobiva međunarodno priznati bravet tj. certifikat koji služi kao potvrda da je osposobljen da roni do dubine od 18 metara dubine (naravno uz pratnju drugog ronioca).

Prije početka OWD tečaja može se napraviti Discovery (probni) zaron kao svojevrsno upoznavanje s osnovama ronjenja i zabavan način za upoznavanje s podmorjem i osjećajem pod vodom te najvažnije kako bi se vidjela reakcija polaznika na novo okruženje. Discovery zaron se radi pojedinačno uz pratnju instruktora i obuhvaća elementarno upoznavanje s opremom i načelima ronjenja kroz boravak pod vodom od 20-ak minuta do dubine 6-7 metara.

OWD tečaj traje 5-7 dana. Tečaj se sastoji od teorijskog dijela sa svom potrebnom literaturom u trajanju od 10 sati na kraju kojeg se polaže završni ispit. Praktični dio obuhvaća 5-6 zarona u moru gdje se izvodi niz praktičnih vježbi kako bi se osposobilo polaznika za samostalno ronjenje.
Vrijeme održavanja tečaja se u potpunosti prilagođuje polazniku.